Budějovický Budvar Cvikl

28.07.2014 14:43

Budějovický Budvar CviklBudějovický Budvar - Cvikl

Upíjení nefiltrovaného piva rovnou ze sudu patří odedávna k pivovarským tradicím. Stačilo z něj vytáhnout bukový klínek zvaný cvikl a čerstvý mok tekl proudem. Proto získalo toto nefiltrované pivo jméno Cvikl a dávku kvasinek navíc. Tím získalo čerstvější pivní chuť a výživný říz.

Každé pivo chutná nejlépe ještě ve sklepích pivovaru. Nepůsobí na něj účinky tepla, světla, pohybu či kyslíku, které zhoršují jeho chuť. Mimo pivovar se dá docílit takové čerstvé chuti jen tím, že se pivo nepřefiltruje, a neztratí tak kvasinky. Budweiser Budvar Cvikl si zachovává svou plnou a svěží chuť s mírně vyšší hořkostí také díky čerstvým aktivovaným kvasnicím přidaným před stáčením. Ty mohou také za charakteristický matný zákal nefiltrovaného piva a nikoli přídavky cizích látek, jako je například pektin.

 

Obsah alkoholu: 4,0 % obj.

Vyrábí: Budweiser Budvar