Kanec - světlý ležák

09.10.2014 14:18

Kanec - světlý ležák

Kanec - světlý ležák

Na čep se nám dostává relativně horká (chlazená) novinka - světlý ležák Kanec ze Zámeckého pivovaru Břeclav. Ačkoliv historie pivovarnictví na Břeclavsku sahá až do 14. století, toto pivo se vaří od května 2013 ve znovu zprovozněném pivovaru u břeclavského zámku.
Světlý ležák Kanec se vyznačuje sytou barvou, hustou bílou pěnou, vyváženou chutí a jemným řízem. Pivo je bez filtrace a pasterace. Kanec je podáván v čistě přírodní podobě, to znamená, že se k vám dostává tzv. živé pivo s obsahem jemných pivovarských kvasnic. Ocení jej nejen znalci piva, ale i běžní konzumenti poznají jeho jedinečnost.
Kanec je vařen klasickou staročeskou technologií z hanáckých humnových ječných sladů, chmelen je žateckým chmelem. Pivo kvasí v otevřených kádích po dobu 10 dní, v ležáckém sklepě pak dozrává 6 – 8 týdnů.
 
Stupňovitost: 12 °P
Obsah alkoholu: do 5 % obj.
Vyrábí: Zámecký pivovar Břeclav