Valášek - polotmavý ležák

04.06.2015 13:55

Valášek - polotmavý ležákValášek - polotmavý ležák

Opět se ocitáme na Valašsku, v rodinném minipivovaru Valášek, jenž v roce 2001 navázal na tradici vaření vsetínského piva, které se datuje od roku 1663. Pivo je vařeno klasickou technologií se spodním kvašením bez použítí extraktů či urychlovacích procesů při vaření či kvašení. Pivo je chuti hořké, ne však drsné, používá se proto kvalitní žatecký (hlávkový) chmel, exportní slad a kvalitní voda ze Stanovnic. Ve vůni tohoto ležáku je (a má být) pouze vůně sladu a chmele. Pivo je živé, nepasterované, plnější chuti, s vyšší avšak jemnou hořkostí.
 
Polotmavé pivo je vyráběno za použití českého (plzeňského) a bavorského sladu.
 
Stupňovitost: 12 °P
Obsah alkoholu: 5.6 %
Vyrábí: Minipivovar Valášek